Mijn favorieten

Nieuwbouwprojecten

De gemeente Grave is doorlopend in ontwikkeling. Diverse nieuwbouwprojecten brengen de historische vestingstad nieuwe bewoners en levendigheid. Met nieuwe, eigentijdse woningen die van alle gemakken voorzien zijn. WOON Makelaars is op de hoogte van het aanbod en toekomstige ontwikkelingen. Op dit moment hebben we de volgende nieuwbouwprojecten in portefeuille:


-    Waterlinie Grave: Gelegen aan de haven en aan de rand van het historische centrum van Grave
     (koopwoningen)
-    IamGrave: op het terrein van het oude Maaszicht, aan de Oude Haven (koop- en huurwoningen)
-    Hof van Esteren: in kerkdorp Escharen, aan de Graafschedijk en de Beerschemaasweg (koopwoningen)

Waterlinie

Waterlinie Grave is een mooi, nieuw woongebied aan de rand van Grave dat gefaseerd wordt gerealiseerd. Hieronder is te zien in welke deelgebieden het totale plangebied is opgedeeld. Op dit moment is het eerste deelgebied (geel op de kaart) met de naam Bastion gerealiseerd.Wonen aan de Vesting
De planontwikkeling van dit gebied ten westen van Catharinahof (groen op de kaart) is inmiddels ver gevorderd. In Wonen aan de Vesting zullen 51 woningen worden gebouwd die qua grootte en uitstraling vergelijkbaar zullen zijn met de woningen in het project Bastion. Dit deelgebied zal naar verwachting in de eerste helft van 2020 in verkoop gaan.
Mocht u al een voorkeur hebben voor een type woning (rij, hoek, tweekapper of patiowoning), geef dit dan gerust vrijblijvend aan ons door. U kunt hier verder geen rechten aan ontlenen maar het geeft ons de mogelijkheid in de toekomst gerichter met u te communiceren.

Interesse!  Meld u aan.
U kunt zich alvast bij WOON Makelaars in laten schrijven om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling, loop gerust even binnen of meldt u aan met het Contact formulier onderaan deze pagina. Geef bij Opmerkingen wel aan in welk nieuwbouw project(en) u geïnteresseerd bent en in welk type woningen. I am Grave

Prinsenstal Vastgoed gaat de Prinsenstal in Grave herontwikkelen.Wat gaan we doen aan de Prinsenstal?
Het oude bejaardenhuis Maaszicht staat alweer enkele jaren leeg, alles met de rode pannen blijft behouden. De rest wordt gesloopt of gedeeltelijk gesloopt en hergebruikt.
We gaan hier niet alleen nieuwe woningen bouwen maar ook een nieuw stukje stad maken, waar de nieuwe bewoners met veel plezier wonen werken en vertier hebben.
Er komen woningen voor de jeugdige ouderen. Maar zeker ook een flink aantal betaalbare woningen voor jongeren waarop je huurtoeslag kunt aanvragen; ook op de mooiere locaties zoals boven op de flat. De flat wordt "Loft26 Grave".

Het laatste nieuws:

Vooraf:
Achter de schermen hebben we flinke stappen vooruit gemaakt, echter vergden afgelopen periode de zaken meer tijd dan we dachten. Het is in de huidige tijd bijna onmogelijk om in detail data te noemen en te plannen, ook al hebben we wel eens een meevaller. Gelukkig loopt het project geen grote vertraging op. We lopen nog redelijk op schema en zijn nu nagenoeg gereed om te starten met de bouwwerkzaamheden. We zijn momenteel  druk doende met het selecteren van een goede aannemer.

Bouwplaats:
Om niet voor verrassingen te komen staan en vervolgens vertraging op te lopen tijdens het slopen hebben we de eindinspectie asbest voor de zekerheid al laten uitvoeren. Tijdens deze eindinspectie is nog een klein beetje asbest geconstateerd in de dakranden van de gele gebouwen. We zijn deze momenteel aan het verwijderen. Hierna kan het eindrapport opgemaakt worden en zijn de gebouwen klaar voor de sloop. We gaan deze gefaseerd slopen, te beginnen aan de Brugstraat. Opvolgend gaan we in fases richting de Flat. 

Voorbereidingen:
De voorbereidingen vermeld in de vorige nieuwsbrief zijn afgerond.
Onderstaande punten zijn nu in behandeling en/of worden verder in detail uitgewerkt: 
•    De vergunningen voor de complete Wijnberg en Stadspanden Brugstraat liggen klaar op het gemeentehuis. Deze worden in november afgegeven.
•    Voor De Wijnberg en Stadspanden Brugstraat zijn de plattegronden en indelingen definitief afgerond door de architect. 
•    Bij Loft26 zijn we wijzigingen aan het doorvoeren in de plattegronden. Omdat het waterschap nog wat extra eisen stelde aan de fundering van de uitbreidingen had dit op de begane grond een kleine invloed op de indeling. Ook vonden wij dat de architect het idee van “loft wonen” (open ruimtes) aan het verlaten was en hebben hem hierop geattendeerd. De plattegronden worden nu verder aangepast op “loft wonen”. Het is immers een transformatie en het is super om hier eigentijdse lofts in te maken en geen traditionele appartementen. Deze nieuwe plattegronden komen z.s.m. op de site. Wij zullen jullie dan hierop attenderen. 
•    Het voorlopig ontwerp van “Het Begijnenhuis” is klaar. We zijn hier nog wel naar de gevels aan het kijken, we zijn hier nog niet 100% tevreden over. De verwachting is dat we de komende maanden ook hier stappen kunnen maken zodat dit onderdeel netjes meeloopt in de planning van het gehele project.
•    De Vierwinden en Het Koetshuis worden momenteel verder uitgewerkt. Het waterschap heeft inmiddels de laatste detailzaken voor deze 2 gebouwen bekend gemaakt zodat de ontwerpers verder kunnen.
•    Voor het overige is alles wel geregeld en zijn we bezig een aannemer te selecteren die de uitvoering kan gaan doen.
•    De adviseurs hebben de huur en koopprijzen berekend. Nu deze bekend zijn kunnen we deze naast de huidige bouwprijzen leggen. Dit kan nog een kleine invloed hebben op de definitieve verkoop/verhuur prijzen. We verwachten deze voor het einde van dit jaar bekend te kunnen maken.

Realisatie Planning:
Zoals eerder vermeld hebben we de sloopvergunning laat ontvangen. Dit houdt in dat we in de periode van 1 oktober 2019 tot 1 april 2020 niet de grond in mogen van het waterschap en dus ook nog niet kunnen gaan slopen. We willen 1 april 2020 beginnen met de sloopwerkzaamheden en aansluitend met het bouwen van de nieuwe gebouwen. De bouwwerkzaamheden aan De Wijnberg starten een paar maanden eerder daar dit een transformatie betreft. 

In grote lijnen is onderstaand de planning:
•    Alle woningen in De Wijnberg; prognose oplevering voorjaar 2021 – huur
•    De 3 woningen aan Stadspanden Brugstraat: prognose oplevering voorjaar 2021 – koop
•    De Vier Winden: prognose oplevering midden 2021 – huur
•    Het Koetshuis: prognose oplevering midden 2021 – koop
•    Het Begijnenhuis: prognose oplevering najaar 2021 – huur
•    ’t Smalle Huys: prognose oplevering najaar 2021 – huur
•    Loft26: prognose oplevering midden/najaar 2021 – koop
•    Straat en omgeving: najaar/voorjaar 2021/2022

Start:
Op 14-11-2019 worden de stukken met de gemeente getekend waarna we officieel kunnen starten met het project. In onze vorige nieuwsbrief hebben we vermeld dat we dit op een feestelijk moment willen doen in de kapel. Alleen zitten we dan medio november en is het koud in het pand. We zijn nu aan het bekijken waar we in november/december op een andere locatie voor alle inschrijvers een info avond kunnen organiseren. Tijdens deze info avond word je geheel bijgepraat en worden alle nieuwe beschikbare plattegronden/afbeeldingen en overige gepresenteerd. Uiteraard is er na afloop tijd voor vragen.
Het idee van een info punt aan de voorzijde van de kapel waar je op gezette tijden binnen kunt lopen voor vragen blijft gehandhaafd en gaat in december open. Hierover volgt te zijner tijd de info voor.
WIl je een impressie van de gebouwen zien? Impressie gebouwen
Ook benieuwd naar de schetsen van de plattegronden? Schetsen plattegronden    

Interesse!  Meld je aan
Heb jij een frisse kijk op wonen en ben je op zoek  naar een woning?
Schrijf je dan alvast in bij WOON Makelaars en je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkeling, loop gerust even binnen of meld je aan met het Contact formulier onderaan deze pagina. Geef bij Opmerkingen wel aan in welk nieuwbouw project(en) je geïnteresseerd bent en in welk woningtype.

Naarmate de plannen vorderen wordt je door "I am Grave" uitgenodigd om als  toekomstige bewoner mee te praten over de plannen, voorbereiding en uiteindelijk de realisatie van je eigen woning met zijn omgeving.

Hof van Esteren in Escharen
Escharen (ca. 1200 inwoners) is een kerkdorp ten zuiden van het Brabantse vestingstadje Grave, waar het sinds 1942 deel van uitmaakt. In de volksmond wordt het ‘Esteren’ genoemd, waar dit nieuwbouwproject naar is vernoemd.
De tijd lijkt in dit lieflijke dorpje te hebben stilgestaan. Door de eeuwen heen wist Escharen zijn eigen karakter te behouden: een oase van rust, prachtig ingebed in een landelijke omgeving. Terwijl het centrum van Grave op slechts enkele kilometers afstand ligt. Alle voorzieningen zoals winkels, kinderopvang en scholen zijn dus binnen handbereik. De aantrekkelijke stad Nijmegen ligt op 17 km afstand. Hier kun je heerlijk shoppen en uitgaan. Je vindt er ook alle vormen van onderwijs.
Ook over groen en ontspanningsmogelijkheden in de buitenlucht valt er weinig te klagen. Vlakbij Escharen ligt natuur- en recreatiegebied het Graafse Raamdal. Verderop de Gasselse Heide en natuurgebied Vogelshoek. Je kunt hier fantastisch wandelen en fietsen. Escharen heeft verder een actief verenigingsleven Ál met al combineert dit dorp al het goede van de levendige stad en het vredige platteland.
Escharen ligt aan de N324 en N321 die Den Bosch, Oss en Nijmegen verbindt. Verderop liggen de A50 en A73, waardoor je snel in de rest van het land bent. Met de bus zijn de treinstations in Cuijk, Oss en Nijmegen direct bereikbaar.

Aan de rand van de kern Escharen, op de kruising van de Beerschemaasweg en de Graafschedijk, wordt ‘Hof van Esteren’ gerealiseerd.
De mooie percelen en de groene buitenruimte met gras, bomen en struiken vormen een prettige en natuurlijke leefomgeving. Samen met de wandelpaden en de speelplekken zorgt dit voor de sfeer van een intiem hof waar het veilig en heerlijk toeven is. Zowel voor volwassenen als kinderen.
Hof van Esteren wordt in 3 fasen gebouwd. Fase 1 is intussen gerealiseerd.
Ook in fase 2 wordt een aantal karakteristieke woningen gebouwd. Belangrijk is om te weten dat dit voorlopig het laatste nieuwbouwplan zal zijn dat aan Escharen uitbreiding geeft. Fase 3 van Hof van Esteren laat waarschijnlijk nog enkele jaren op zich wachten. Mede daarom treffen we ook in deze fase weer een mooie diversiteit aan, zodat iedereen hier iets naar zijn zin en financiële draagkracht kan vinden. Er is sprake van 5 rij- en hoekwoningen en 8 tweekappers. Door per type nog te ‘spelen’ met gevelbeeld en uitvoering, is vrijwel elke woning anders. Met de vele opties kun je de woning echt helemaal naar je hand zetten. De percelen zijn ruim bemeten, passend in het dorpse beeld van Escharen. De bouwstijl sluit hier ook op aan en is ambachtelijk met veel metselwerk. De ruime opzet, het nabije groen en het water zorgen voor een natuurlijke, open leefomgeving. Het geheel vormt een eigen ‘hof’wijk waar het veilig en heerlijk toeven is.

Nog 1 woning te koop in fase 2: 
Tweekapper met garage type G (bouwnr. 29)    € 332.000 v.o.n.
Kenmerken Type G:
Opvallende tweekappers met garage
Perceel ca. 252 m² tot ca. 258 m³
Woonoppervlak ca. 144 m²
Inhoud ca. 652 m³ incl. garage
Prachtige vrije ligging aan voorzijde
Karakteristieke tweekapper met versprongen topgevel, Franse balkons en overstek met makelaar en klossen
De versprongen topgevel is in diverse kleuren uitgevoerd, afhankelijk van bouwnummer
Kosteloze keuze wonen voor/achter
Geïsoleerde garage
Parkeren op eigen terrein
Energiezuinige woning, label A
Vele opties en uitbreidingsmogelijkhedenBouwkavel Hof van Esteren Escharen

Een eigen huis bouwen is een droom van velen. Alles precies op de manier zoals het voor u perfect is; een uniek eigen huis. Met een bouwkavel in het Hof van Esteren kunt u deze droom laten uitkomen. 
Op dit moment is alleen bouwkavel nr.1 nog te koop.
Kijk voor meer informatie en voor begeleiding door de kavelcoach op  www.bouwkavel.nu

Interesse!  Meld je aan.
Je kunt je bij WOON Makelaars in laten schrijven om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van dit project, loop gerust even binnen of meld je aan met het Contact formulier onderaan deze pagina. Geef bij Opmerkingen wel aan in welk nieuwbouw project(en) je geïnteresseerd bent en in welk woningtype.

"Niet gevonden wat je zocht?"  Klik dan hier  dan bellen we je zo snel mogelijk terug.
 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring