Mijn favorieten

Nieuwbouwprojecten

De gemeente Grave is doorlopend in ontwikkeling. Diverse nieuwbouwprojecten brengen de historische vestingstad nieuwe bewoners en levendigheid. Met nieuwe, eigentijdse woningen die van alle gemakken voorzien zijn. WOON Makelaars is op de hoogte van het aanbod en toekomstige ontwikkelingen. Op dit moment hebben we de volgende nieuwbouwprojecten in portefeuille:


-    Waterlinie Grave: Gelegen aan de haven en aan de rand van het historische centrum van Grave
     (koopwoningen)
-    IamGrave: op het terrein van het oude Maaszicht, aan de Oude Haven (koop- en huurwoningen)
-    Hof van Esteren: in kerkdorp Escharen, aan de Graafschedijk en de Beerschemaasweg (koopwoningen)

Waterlinie

Waterlinie Grave is een mooi, nieuw woongebied aan de rand van Grave dat gefaseerd wordt gerealiseerd. Hieronder is te zien in welke deelgebieden het totale plangebied is opgedeeld. Op dit moment is het eerste deelgebied (geel op de kaart) met de naam Bastion gerealiseerd.Wonen aan de Vesting

Wonen aan de Vesting weer een stap dichterbij!
Hoedemakers bouw en ontwikkeling heeft overeenstemming bereikt met GBB Grond en Bouw Bureau om nieuwbouwproject ‘Wonen aan de Vesting’, onderdeel van nieuwbouwplan Waterlinie-Grave, over te nemen. Na de succesvolle samenwerking in de eerdere fase ‘Bastion’ hebben GBB en Hoedemakers ook nu weer de samenwerking gezocht en gevonden. Hoedemakers brengt het plan verder in uitvoering. In het voorjaar van 2020 start de verkoop van de 51 woningen.

Waterlinie-Grave
Waterlinie Grave is een nieuw woon- en werkgebied aan de rand van Grave dat gefaseerd wordt gerealiseerd en op loopafstand van het centrum ligt. De 22 stadswoningen in het eerste plandeel ‘Bastion’ zijn bewoond en de voorbereidingen voor wonen aan de Vesting zijn in volle gang. De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd.

Energiezuinig wonen
Nieuw in Wonen aan de Vesting is dat de woningen nog energiezuiniger worden; het plan behoort tot de eerste gasloze woonbuurten in Grave. De woningen worden straks niet verwarmd door een traditionele cv-ketel, maar door een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming op de begane grond. Daarnaast wordt een nieuwbouwwoning anno nu uiteraard uitgevoerd met optimale isolatie en energiebesparende installaties. Comfortabel en toekomstbestendig.

Benieuwd naar de mogelijkheden in Wonen aan de Vesting?
In het voorjaar van 2020 start de verkoop. Er komen rij- en (diverse) hoekwoningen, riante tweekappers en levensloopbestendige woningen. Je kunt je bij WOON Makelaars in laten schrijven om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van dit project. Loop gerust even binnen of meld je aan met het contactformulier onderaan deze pagina. Geef bij 'Opmerkingen' wel aan in welk woningtype je geinteresseerd bent.
En like ook onze Facebookpagina om het project te volgen.

Vogelvlucht impressie wonen aan de vesting.


Interesse!  Meld u aan.
U kunt zich alvast bij WOON Makelaars in laten schrijven om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling, loop gerust even binnen of meldt u aan met het Contact formulier onderaan deze pagina. Geef bij Opmerkingen wel aan in welk nieuwbouw project(en) u geïnteresseerd bent en in welk type woningen. I am Grave

Prinsenstal Vastgoed gaat de Prinsenstal in Grave herontwikkelen.

Klik hier  of hieronder op de impressie foto om het filmpje te starten om een goede indruk te krijgen van dit mooie nieuwe stukje stad.Wat gaan we doen aan de Prinsenstal?
Het oude bejaardenhuis Maaszicht staat alweer enkele jaren leeg, alles met de rode pannen blijft behouden. De rest wordt gesloopt of gedeeltelijk gesloopt en hergebruikt.
We gaan hier niet alleen nieuwe woningen bouwen maar ook een nieuw stukje stad maken, waar de nieuwe bewoners met veel plezier wonen werken en vertier hebben.
Er komen woningen voor de jeugdige ouderen. Maar zeker ook een flink aantal betaalbare woningen voor jongeren.

Het laatste nieuws:START VERKOOP 10 MAART 2020

Vanaf dan kun je je uitsluitend via www.iamgrave.nl inschrijven op een woning naar keuze

Appartementen, lofts en woningen in Grave, koop en huur.


Voortgang.

Het plan is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel.

Zuid: De Wijnberg / De Kapel / Stadspanden Brugstraat / Het Koetshuis / De Vier Winden.
We hebben één belangrijke wijziging in het zuidelijk deel.
We hebben de afgelopen periode vele verzoeken ontvangen of het ook mogelijk is om een woning te kopen i.p.v. te huren in De Wijnberg. We hebben hierover nagedacht en hebben besloten om hieraan gehoor te geven. Het beste zou dan zijn dat nagenoeg alle woningen verkocht gaan worden. Huur en koop door elkaar in een gebouw heeft vaak niet de voorkeur om diverse redenen. Een paar huurwoningen zou nog kunnen maar zeker niet te veel.


In het zuidelijk deel blijven De Vierwinden en Het Koetshuis achter. Deze 2 gebouwen staan in de keringszone van het waterschap en behoeven voor wat betreft de uitvoeringmethodieken nog overleg met het waterschap. De Wijnberg met kapel en de 3 Stadspanden Brugstraat zijn gereed voor realisatie. Hiermee kunnen we de verkoop van deze woningen in maart 2020 opstarten. De Vierwinden en Het Koetshuis volgen later. 

Noord: Loft26, ’t Smalle Huys en Het Begijnenhuis.
Loft26 blijft in de verkoop en Het Begijnenhuis en ’t Smalle Huys in de verhuur.
Deze woningen zijn de ontwerpfase voorbij en worden nu uitgewerkt tot een bouwvergunningsaanvraag. Het zijn mooie gebouwen geworden met fijne loft appartementen, veel diversiteit en eigentijdse inrichtingsmogelijkheden. ’t Smalle Huys wordt een friendswoning, uniek voor Grave. De penthouses zijn prachtig geworden, veel glas, prachtige terrassen, eigentijdse vormen en natuurlijk waanzinnig mooi uitzicht. De gebouwen zijn dan nog niet geheel technisch uitgewerkt maar we weten al wel hoe deze eruit komen te zien.


Hof van Esteren in Escharen

Escharen (ca. 1200 inwoners) is een kerkdorp ten zuiden van het Brabantse vestingstadje Grave, waar het sinds 1942 deel van uitmaakt. In de volksmond wordt het ‘Esteren’ genoemd.
De tijd lijkt in dit lieflijke dorpje te hebben stilgestaan. Door de eeuwen heen wist Escharen zijn eigen karakter te behouden: een oase van rust, prachtig ingebed in een landelijke omgeving. Terwijl het centrum van Grave op slechts enkele kilometers afstand ligt. Alle voorzieningen zoals winkels, kinderopvang en scholen zijn dus binnen handbereik. De aantrekkelijke stad Nijmegen ligt op 17 km afstand. Hier kun je heerlijk shoppen en uitgaan. Je vindt er ook alle vormen van onderwijs.
Ook over groen en ontspanningsmogelijkheden in de buitenlucht valt er weinig te klagen. Vlakbij Escharen ligt natuur- en recreatiegebied het Graafse Raamdal. Verderop de Gasselse Heide en natuurgebied Vogelshoek. Je kunt hier fantastisch wandelen en fietsen. Escharen heeft verder een actief verenigingsleven Ál met al combineert dit dorp al het goede van de levendige stad en het vredige platteland.
Escharen ligt aan de N324 en N321 die Den Bosch, Oss en Nijmegen verbindt. Verderop liggen de A50 en A73, waardoor je snel in de rest van het land bent. Met de bus zijn de treinstations in Cuijk, Oss en Nijmegen direct bereikbaar.

Nieuw woningaanbod

In de gevarieerde, moderne en ruim opgezette wijk Hof van Esteren in Escharen is nieuw woningaanbod in voorbereiding. In fase 1b worden 6 woningen gerealiseerd, bestaande uit 4 tweekappers en de allerlaatste 2 vrijstaande woningen in deze wijk! Deze woningen met gevarieerde architectuur hebben een landelijke ligging met vrij uitzicht op het bos. Er zijn diverse opties en uitbreidingsmogelijkheden om er helemaal jouw thuis van te maken!
Woningtypen
De woningen zijn onderverdeeld in vier verschillende typen en gaan in het voorjaar van 2020 in de verkoop.

•    Vrijstaande woning type A
•    Vrijstaande woning type B
•    Tweekapper type C
•    Tweekapper type D


Bouwkavel Hof van Esteren Escharen

Een eigen huis bouwen is een droom van velen. Alles precies op de manier zoals het voor u perfect is; een uniek eigen huis. Met een bouwkavel in het Hof van Esteren kunt u deze droom laten uitkomen. 
Op dit moment is alleen bouwkavel nr.1 nog te koop.
Kijk voor meer informatie en voor begeleiding door de kavelcoach op  www.bouwkavel.nu

Interesse!  Meld je aan.
Je kunt je bij WOON Makelaars in laten schrijven om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van dit project, loop gerust even binnen of meld je aan met het Contact formulier onderaan deze pagina. Geef bij Opmerkingen wel aan in welk nieuwbouw project(en) je geïnteresseerd bent en in welk woningtype.

"Niet gevonden wat je zocht?"  Klik dan hier  dan bellen we je zo snel mogelijk terug.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring