Mijn favorieten

Nieuwbouwprojecten

De gemeente Grave is doorlopend in ontwikkeling. Diverse nieuwbouwprojecten brengen de historische vestingstad nieuwe bewoners en levendigheid. Met nieuwe, eigentijdse woningen die van alle gemakken voorzien zijn. WOON Makelaars is op de hoogte van het aanbod en toekomstige ontwikkelingen. Op dit moment hebben we de volgende nieuwbouwprojecten in portefeuille:


-    Waterlinie Grave: Gelegen aan de haven en aan de rand van het historische centrum van Grave
     (koopwoningen)
-    IamGrave: op het terrein van het oude Maaszicht, aan de Oude Haven (koop- en huurwoningen)
-    Hof van Esteren: in kerkdorp Escharen, aan de Graafschedijk en de Beerschemaasweg (koopwoningen)

Waterlinie

In de Gelderlander van 3 januari 2019 stond een artikel over de bouw van de woningen achter Catharinahof, het plan "Wonen aan de Vesting" en de metamorfose van het bedrijventerrein Wisseveld. De verwachting is dat de woningen van "Wonen aan de Vesting" in het derde kwartaal van 2019 in de verkoop gaan. En dat is mooi nieuws!
Mocht u al een voorkeur hebben voor een type woning (rij, hoek, tweekapper of patiowoning), geef dit dan gerust vrijblijvend aan ons door. U kunt hier verder geen rechten aan ontlenen maar het geeft ons de mogelijkheid in de toekomst gerichter met u te communiceren.

De Gelderlander 03-01-2019

Waterlinie Grave is een mooi, nieuw woongebied aan de rand van Grave dat gefaseerd wordt gerealiseerd. Hieronder is te zien in welke deelgebieden het totale plangebied is opgedeeld. Op dit moment is het eerste deelgebied (geel op de kaart) met de naam Bastion gerealiseerd.Bastion
Alle 22 woningen hebben een eigen, unieke uitstraling en een eigen parkeerplaats op het bijbehorende parkeerterrein. Zo ontworpen dat ze helemaal passen bij het historische karakter van de vestingstad.Wonen aan de Vesting
De planontwikkeling van dit gebied ten westen van Catharinahof (groen op de kaart) is inmiddels gestart. In Wonen aan de Vesting zullen 51 woningen worden gebouwd die qua grootte en uitstraling vergelijkbaar zullen zijn met de woningen in het project Bastion. Dit deelgebied zal naar verwachting het derde kwartaal 2019 in verkoop gaan.


Interesse!  Meld u aan.
U kunt zich alvast bij WOON Makelaars in laten schrijven om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling, loop gerust even binnen of meldt u aan met het Contact formulier onderaan deze pagina. Geef bij Opmerkingen wel aan in welk nieuwbouw project(en) u geïnteresseerd bent en in welk type woningen. I am Grave

Prinsenstal Vastgoed gaat de Prinsenstal in Grave herontwikkelen.Wat gaan we doen aan de Prinsenstal?
Het oude bejaardenhuis Maaszicht staat alweer enkele jaren leeg, alles met de rode pannen blijft behouden. De rest wordt gesloopt of gedeeltelijk gesloopt en hergebruikt.
We gaan hier niet alleen nieuwe woningen bouwen maar ook een nieuw stukje stad maken, waar de nieuwe bewoners met veel plezier wonen werken en vertier hebben.
Er komen woningen voor de jeugdige ouderen. Maar zeker ook een flink aantal betaalbare woningen voor jongeren waarop je huurtoeslag kunt aanvragen; ook op de mooiere locaties zoals boven op de flat. De flat wordt "Loft26 Grave".

Het laatste nieuws:
De volgende stap in september 2019

Benieuwd wat de volgende stappen zijn in het plan “I am Grave”?
 
Bouwplaats
Momenteel is het stilletjes op de bouwplaats. Het verwijderen van asbest verliep voorspoedig en was eerder klaar dan verwacht. Aansluitend zijn we gestart met het strippen van alle gebouwen, alle materialen anders dan steen en ijzer zijn verwijderd. De gebouwen zijn nu klaar voor de sloophamer! Ons streven was voor de bouwvakvakantie de sloopwerkzaamheden af te ronden. Helaas lukt dit niet omdat we vorige week de sloopvergunning ontvingen. Om te voorkomen dat het mooie stadje Grave in de zomermaanden er uit ziet als een oorlogsgebied hebben we besloten direct na de vakantie te beginnen met de sloopwerkzaamheden.    
 
Voorbereiding
Goed nieuws, de voorbereidingen zijn nagenoeg afgerond:

De namen van de gebouwen zijn bekend
De architecten zijn klaar met de ontwerpen
Bekend is welke woningen te huur worden aangeboden en welke woningen te koop. 
Er is overeenstemming bereikt met het Waterschap over de gebouwen nabij de kade
Voor alle gebouwen is een bouwvergunningen aangevraagd
 
Door alle partijen is hard gewerkt waardoor we met de voorbereidingswerkzaamheden nauwelijks achterliggen op planning.
 
We hadden u, mogelijk toekomstige bewoners van I am Grave, graag al eerder willen informeren. Het plan om in maart jl. een enquête te houden en daarna het plan te presenteren moesten we bijstellen, omdat er in de laatste 6 maanden veel gewijzigd is. We hebben ervaren dat bouwen in de beschermingszones van het Waterschap zeer complex is en dat mede hierdoor het plan moest worden aangepast. Daarnaast waren we zelf niet helemaal content over “Het noord blok” en hebben het plan nu naar tevredenheid aangepast. De huur- en koopwoningen zaten verstrengeld wat we niet optimaal vonden. Dit is nu allemaal keurig ontrafeld en geregeld. Op de site I am Grave staat nu aangegeven wat koop en huur wordt.
 
Volgende stappen
De adviseurs rekenen de huur en koopprijzen uit.
De architecten werken de geschetste plattegronden verder uit welke u meer inzicht gaan geven in de gebouwen en woningen.
 
In september 2019 verwachten de adviseurs en de architecten klaar te zijn met hun werkzaamheden.
 
Feestelijk moment
De verwachting is dat in september 2019 het contract met gemeente Grave officieel ondertekend wordt. Een mooi moment om dan de plannen in de kapel aan u te presenteren.
Het ondertekenen van de overeenkomst met de gemeente Grave willen we samen met u vieren. Wanneer dit heugelijk feit is in september en hoe laat leest u na de bouwvak op onze site en wordt u in de volgende nieuwsbrief hiervoor uitgenodigd.
 
Aansluitend wordt de kapel en het kantoortje aan de voorzijde van de kapel in de loop van het vierde kwartaal opengesteld. Hier kunt u de plannen inzien en kunt u met al uw vragen over de koop- en huurwoningen terecht. De opening met openingstijden maken we op een later moment aan u bekend. 
 
Nieuwe plaatjes, schetsen en aanzichten
Vanaf vandaag staan de meest recente artist impressies van de gebouwen op onze site, deze kun je daar ook downloaden. Ook kun je op de site nu al een groot aantal schetsen van de plattegronden downloaden. Dit geeft je al een mooi beeld van hoe de gebouwen intern met hun woningen zijn onderverdeeld.
 
De officiële namen van de gebouwen bekend

  • De Wijnberg blijft uiteraard “De Wijnberg”
  • De appartementen aan de oude haven wordt “De Vier Winden”
  • De Prinsenstal is uit het plan, hiervoor is “Het Koetshuis” gekomen
  • De Appartementen aan de Oliestraat wordt “Het Begijnenhuis”
  • Het smalle huisje aan de Prinsenstal wordt “ ’t Smalle Huys”
  • De flat wordt “ Loft26 Grave”
  • De 3 woningen aan de Brugstraat wordt “Stadspanden Brugstraat”

 
Ideeën namen nieuwe/oude straatjes

  • Het steegje tussen de Drie Winden en Stadspanden “Lazewiel”.
  • Tussen de Prinsenstal en Oliestraat “De Pauselijke staten”.
  • Beide herleid uit historische gegevens.

 
Een…. beetje vertraagd maar niet heus. Het plan voldoet nu aan al onze wensen. We vinden het super mooi. We willen dit in september 2019 met jullie gaan delen. We gaan los, geniet van de zomer!WIl je een impressie van de gebouwen zien? Impressie gebouwen
Ook benieuwd naar de schetsen van de plattegronden? Schetsen plattegronden    

Interesse!  Meld je aan
Heb jij een frisse kijk op wonen en ben je op zoek  naar een woning?
Schrijf je dan alvast in bij WOON Makelaars en je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkeling, loop gerust even binnen of meld je aan met het Contact formulier onderaan deze pagina. Geef bij Opmerkingen wel aan in welk nieuwbouw project(en) je geïnteresseerd bent en in welk woningtype.

Naarmate de plannen vorderen wordt je door "I am Grave" uitgenodigd om als  toekomstige bewoner mee te praten over de plannen, voorbereiding en uiteindelijk de realisatie van je eigen woning met zijn omgeving.
Hof van Esteren in Escharen

In de kern Escharen, op de kruising van de Beerschemaasweg en de Graafschedijk is nieuwbouwplan "Hof van Esteren" in ontwikkeling. Het nieuwbouwplan vormt een logische voortzetting van de bestaande bebouwingsstructuur van Escharen, zowel vanuit stedenbouwkundig oogpunt als vanuit architectonisch oogpunt bezien. 
Het totale plan, ontworpen door stedenbouwkundig bureau Pouderoyen te Nijmegen, biedt grondgebonden woningen en kavels in diverse woningtypen en prijsklassen. 

Fase 1:19 woningen
Alle woningen in deze fase zijn inmiddels gebouwd en opgeleverd.


Fase  Verkoop bouwkavels

Op woensdag 19 december 2018 is de verkoop van 6 bouwkavels aan de Graafschedijk in project Hof van Esteren in Escharen gestart. De inschrijvingstermijn is inmiddels gesloten. Onderstaand  meer informatie over deze kavels.
Er komen aan de Beerschemaasweg in 2019 mogelijk ook een aantal bouwkavels te koop.  Heeft u interesse in een bouwkavel, meld u zich dan aan via het contactformulier onderaan deze pagina of neem direct Contact met ons op.
 
Bekijk alvast de bouwkavels op de website of ga eens langs op de locatie aan de Graafschedijk! De kavels zijn namelijk al uitgezet.

 
Vanaf € 139.500 von
 
Op een kavel kunt u  in overleg met onze bouwkavelcoach een woning (laten) realiseren. Al uw wensen en eisen kunt u erin verwerken. De perceeloppervlaktes van de bouwkavels variëren van 500 m2 tot 759 m2.
 


Fase 2: 13 woningen

START VERKOOP WONINGEN HOF VAN ESTEREN 2e FASE
Vrijdag 5 april 2019 start de verkoop van 13 woningen in project Hof van Esteren in Escharen.
Je bent die dag van harte welkom tussen 15.00 – en 17.00 uur op ons kantoor om het Woon!magazine en de volledige prijslijst op te halen.
Vanaf die dag, 15.00 uur is het mogelijk om je online in te schrijven voor de bouwnummer(s) van je voorkeur. Maandag 15 april, 17.00 uur sluit de inschrijving. Daarna worden uit alle inschrijvingen de bwounummers toegewezen aan de meest geschikte kandidaten. Definitieve verkoopprijzen per bouwnummer worden vlak voor start verkoop vastgesteld.
Bekijk het aanbod en de plattegronden van de verschillende woningtypen alvast op de website: www.hofvanesteren.nl  Alle woningtypen bieden tal van opties en uitbreidingsmogelijkheden zodat je helemaal jouw ideale nieuwe thuis kunt creëren.
Interesse!  Meld je aan.
Je kunt je bij WOON Makelaars in laten schrijven om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van dit project, loop gerust even binnen of meld je aan met het Contact formulier onderaan deze pagina. Geef bij Opmerkingen wel aan in welk nieuwbouw project(en) je geïnteresseerd bent en in welk woningtype.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring